„Cirtu? O lepra!”

Cuvintele nu-mi apartin, dar nici eu n-as fi putut sa o spun mai bine, dupa partida de aseara dintre Universitatea Craiova si Pandurii.

Si asta pentru ca Sorinaccio s-a scalambait ca un maimutoi, facand fel si fel de pocinoage dupa fiecare gol inscris de Pandurii in poarta Craiovei, in acel 4-1 de cosmar inghetat de aseara. Ca echipa gorjeana a fost mai buna nu incape indoiala, ca Universitatea a jucat mai mult decat penibil dupa o serie de 8 partide fara infrangere, iar nu este loc de dubii, dar cand il vezi pe unul care sustine ca iubeste Craiova facand ca un circar, atunci e loc de comentarii.

Copil al Baniei, promovat si ca antrenor si ca om de Universitatea Craiova, Cirtu a intrat de aseara la capitolul netoi, dinei, plesani, gica popesti sau alte personaje care au intors spatele unui club mai mult decat respectabil, unei religii. E greu sa le explici si lor asta, pentru ca intelectul lor nu trece mai departe de dreptunghiul verde. Ca urlai ca si cum ai fi castigat in fata lui Manchester sau ai fi luat titlul, Sorine, n-ai facut altceva decat sa improsti cu venin 2.500 de suporteri ai unei Craiove renascute. Pentru ca in afara de oficiali, echipa la care esti angajat nu a avut sustinere. Dar e mai frumos sa bifezi retrogradare dupa retrogradare in fata tribunelor goale, vezi FC National, acum Progresul, Dacia Mioveni…poate e loc si de Pandurii, decat sa spui din suflet ce ti-a dat Craiova.

Si acum sa redau si dialogul dintre Cirtu si un suporter cam la vreo 50 de ani, din Corabia, venit la Pitesti cu ocazia, dar om care se lauda ca l-a pupat pe Oblemenco la titlul din 1974. „Sorine, ai auzit de Lung? Mare portar! De Stefanescu ai auzit? Ce fundas! Dar de Tilihoi? Cata eleganta! Ai, nea Sorine, dar de Negrila ai auzit? Ce gol a dat cu Kaiser! Dar de Donose ai auzit? Numarul 10, ba Sorine! Dar de Balaci ai auzit? Geniul Romaniei!”…se opreste cateva secunde, trage aerul inghetat de pe „Nicolae Dobrin”, incercand sa respecte legendele, dupa care isi face curaj: „Auzi Sorine, dar de Cirtu ai auzit?”. In acel moment se face liniste, iar Cirtu, pe un ton nesimtit spune: NU, n-am auzit!. La care, suporterul puncteaza excelent: O LEPRA!

Publicul rade, cortina cade si unii ofteaza: E si asta sclavul lui Netoiu!

9 răspunsuri to “„Cirtu? O lepra!””

  1. ionutgreere Says:

    Iti doresc nea Sorine sa duci pe Pandurii alaturi de Progresul si Mioveni si cand ajungi prin Craiova treci pe la Ungureni, poate iti aduci aminte de uni care te-au invatat fotbal si de catre cineva care „tipa” in stilul caracteristic Gollllllllllllllllllll de fiecare data cand o bagai in ate.

  2. Alex Says:

    Excelent spus, Narcis. Exact ce vorbeam si noi aseara. O lepra, un caracter asemanator cu Shakira Borcea!

  3. mancini Says:

    Sunt prea dezamagit de meciul de aseara si ma abtin sa fac comentarii.Mi-e dor de Sorin Cartu ,jucatorul Universitatii,de antrenorul nostru al anilor 87- 91!acum…

  4. Dee Says:

    Nici prin gand nu imi trecea ca ar putea lua bataie Craiova, fix in cupa si fix de la pandurii. Din pacate meciul de ieri a fost execrabil, iar bornescu (cu b mic) ar trebui sa o ia pe un alt drum.
    Pacat! Pacat ca echipa e tanara, frumoasa, de perspectiva insa uneori fara forta si ambitie. Inca se mai poate lucra, iar locul trei in campionat inseamna ca se misca lucrurile. Nene Napoli ne miscam si noi mai cu talent??

  5. julius constantinescu Says:

    Narcise, nu sunt de acord. Nea Sorin e si bolnav, saracul… Or, cine l-a imbolnavit, nu tot noi? E greu sa imbatranesti tinand cu Stiinta, sa ne vad pe noi cum stam cu nervii la varsta lui, ca io de pe acum am luat-o pe aratura 😀

  6. popej27 Says:

    :))

    Tata, esti sigur ca ala avea 50 de ani? Sau ca nu erai tu? :))

  7. adriang Says:

    Ingrozitor… Inca o legenda… Prieten cu netoiu…

  8. vik Says:

    eu unul nu sunt de acord cu titulatura de lepra.daca isi batea jok de Stiinta prin declaratii sau altceva, poate ca da……dar asa, omul si-a vazut visul, a bautut inima lui.E profesionist, iar eu am fost in imediata apropriere si nu mi s-a parut iesit din comun.
    Mi se pare tendentios articolul.Cartu ramane ultimul antrenor care ne-a adus campionatul, iar pt mine asta va ramane, mai ales ca a si declarat ca pt el, meciurile cu Stiinta sunt speciale.
    Mai bine ne uitam la noi in ograda si observam ca l-a facut tactic Cartu pe Napoli de lumanari, iar daca continui, mai uit si la meciul din campionat cand am avut norocul sa dam repede golurile, iar apoi ne-au facut iar varza, numai ca nu le-a intrat in poarta

  9. narcis Says:

    Pentru Popej: pai daca il pupase pe Oblemenco la titlul din 1974 fii sigur ca nu avea cum sa aiba 30 de ani. 😀

Lasă un comentariu